Wat is een 3D Printer?

Met de huidige tijd meegaan betekent automatisch ook een 3D printer kopen. Je vraagt je waarschijnlijk af wat een 3D printer nou precies inhoud. Hier ga ik in de komende woorden proberen een zo duidelijk antwoord op te geven.

Een 3D printer is eigenlijk niets anders dan een normale printer alleen het enige verschil is dat hij dit dus 3D doet. Dat betekent dat er tastbare voorwerpen uit kunnen komen met verschillende vormen. Dit betekent dus dat je in principe alle kan printen wat je maar wil.

Maar hoe werkt dit printsysteem dan en van inkt kun je toch geen voorwerpen maken?

Het printsysteem is heel eenvoudig uit te leggen. Er wordt laag voor laag een soort van poeder op elkaar gelegd. Met een laser wordt dan de juiste vorm eruit gesneden. Hierdoor hou je dus uiteindelijk jou object over. Meestal moet een 3D printer ongeveer 200-1000 keer, laag voor laag te werk gaan om het definitieve voorwerp te maken.

De inkt die hiervoor wordt gebruikt kan uit van alles bestaan. De meeste printers maken gebruik van thermo plastic maar er zijn ook printers die bijvoorbeeld suiker gebruiken en waarmee je dus snoep kan maken.

Toekomst?

In Amerika en sommige andere landen zijn ze al druk bezig met het onderzoek naar nieuwe 3D printers. Zo willen ze uiteindelijk cellen kunnen printen voor verder medisch onderzoek of zelfs ‘levende’ mensen. Dit gaat allemaal nog wel een tijdje duren, maar het is zeker mogelijk!

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.